Dagje weg

Toverland in Sevenum

Wil je een dagje weg naar spannende achtbanen en spetterende waterattracties? Ga naar Attractiepark Toverland in Sevenum. Met 35 attracties is het een leuk park voor jong en oud.

Klik hier om de website van Toverland te bekijken.

Toon Kortooms park in Deurne

Het Toon Kortooms Park is particulier park en museum, gewijd aan het leven en werk van de streekschrijver Toon Kortooms. Er is op een terrein van 1,5 ha een blotevoetenpad aangelegd, waar men de verschillende aspecten van de Peel kan ervaren. Ook is er een theetuin waar ook kunstwerken te vinden zijn, en een café-restaurant. In de directe omgeving werden de fundamenten van de voormalige turfstrooiselfabriek weer aan het licht gebracht.

Klik hier om de website van Toon Kortooms Museum te bekijken.

Museum Klok & Peel in Asten

Museum Klok & Peel is een museum in Asten. Het is gericht op twee thema's: het eerste is klokken en beiaards. Hiervan bezit het de grootste collectie ter wereld. Het tweede is de natuur- en cultuurhistorie van de Peel.
Buiten het museum komen beide collecties in de kruidentuin en klankentuin als het ware samen. Nog voor de binnenkomst is een klokkenspel te horen vanuit de museumtuin. In 2014 werd het museum uitgeroepen tot Nederlands Museum van het Jaar en in 2015 door de ANWB tot Leukste uitje van Noord-Brabant.

Klik hier om de website van Klok & Peel Museum te bekijken.

Solex verhuur in Griendtsveen

De omgeving met zijn uitgestrekte heidevelden en moerasgebieden, kunt u genietend vanaf de Solex of tandemfiets ontdekken.
Beleef een geweldige dag in een geweldige omgeving.

Klik hier om de website van de solex verhuur te bekijken.

Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn

De Duitse Oorlogsbegraafplaats aan de Timmermannsweg 75 in Ysselsteyn is met meer dan 31.714 doden de grootste oorlogsbegraafplaats in Nederland. Het is ook de enige Duitse militaire begraafplaats in Nederland. Er liggen voornamelijk omgekomen Duitse militairen van de Tweede Wereldoorlog begraven. Ook liggen er Nederlanders die in Duitse dienst (met name de SS) zijn omgekomen.

Dagje winkelen

Wil je een dagje shoppen, dan is er ook genoeg keuze in de omgeving. Eindhoven, Venlo en Roermond zijn goede opties en zijn ongeveer een halfuurtje rijden met de auto. Deze steden zijn groot genoeg voor een hele dag shoppen.